Пісірілген балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Өңделген балықты (алабұға, треска, хек және т.б.) сүйектен бөліп, турап, үстіне қайнаған су құйып, тұз, ұнтақталған бұрыш сеуіп, майланған табаға салыңыз. Балықтың айналасына жарты дайын болғанға дейін қайнатылған картоп кесектерін салыңыз. Ақ тұздықпен жабыңыз, үгітілген ірімшік себіңіз, маймен себіңіз және пеште пісіріңіз.
Сипаттамасы Балық пісірілген, майдалап туралған шөптерге себілген ыдысқа салыңыз. Кішкене балықты тұздап, екі жағынан аздап қуырыңыз. Диагональ бойынша майланған пісірме табаққа салыңыз. Күрішті жартылай дайын болғанға дейін қайнатыңыз, шайыңыз және майға қуырылған майдалап туралған пиязбен араластырыңыз. Бұл гарнирді балықтың бір жағына қойыңыз. Картопты кішкене жолақтарға кесіңіз, тұз бен туралған пиязбен араластырыңыз. Бұл гарнирді балықтың екінші жағына қойыңыз. Ұннан, тұздан, бір жұмыртқадан және қаймақтан қайнатылмаған қамыр илеңіз. Тортты жайып, онымен балықты гарнирмен жабыңыз. Торттың ортасында тесік жасаңыз. Жұмыртқамен майлауға болады. Пеште дайын болғанға дейін пісіріңіз. Ақырында, қайын енемнің рецепті. Уақыт бойынша ең үнемді. Балықты кесектерге, тұзға кесіп, пісіру парағына салыңыз. Пісіру парағына су құйыңыз. Балықтың үстіне туралған пиязды салыңыз, майонез құйыңыз, үгітілген ірімшік себуге болады. Пеште дайын болғанға дейін пісіріңіз. Айтпақшы, біз тауықтың аяқтарын дәл осылай жасаймыз.