Түсті қырыққабат пудингі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Түсті қырыққабат-1200 кг, сары май-150 г, ұн - 4 ас қасық, сүт - 400 мл, 5 жұмыртқа, нан үгіндісі - 2 ас қасық, қаймақ - 5 ас қасық, аскөк, дәміне қарай тұз, жаңа сүзбе (міндетті емес)- 150 г.
Сипаттамасы Сары майды ерітіп, ұнмен жақсылап араластырып, қызармай қуырыңыз. Содан кейін ұнды ыстық сүтпен ерітіп, 15-20 минут қайнатыңыз және оттан алыңыз. Салқындатылған тұздыққа майдалап туралған аскөк, сарысы, тұз, қаймақ салып, бәрін жақсылап араластырыңыз. белки шайқаңыз, тұздықпен және қайнатылған гүлді қырыққабатпен ақырын араластырыңыз. Пудингке қалауыңыз бойынша жаңа піскен сүзбе салуға болады. Массаны маймен майланған және нан үгіндісіне себілген кастрюльге салыңыз да, пешке 30-35 минутқа қойыңыз. Үстелге ыстық, қаймақпен бірге қайықта қызмет етіңіз.