Ірімшік қосылған қызанақ муссы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 350 г консервіленген қызанақ, лимон қабығының жолағы, 1 лавр жапырағы, 1 кішкене түйір сарымсақ, 20 г желатин, 65 г ақ шарап, 65 г қайнаған су, бір шымшым қант, ұнтақталған қара бұрыш, 125 г үгітілген чеддар ірімшігі, майдалап туралған пияз.
Сипаттамасы Қызанақты табаға салыңыз, лимон қабығын, лавр жапырағы мен сарымсақты қосыңыз. Қызанақтарды сүртіңіз, табаны қақпақпен жабыңыз, қайнатыңыз, баяу отта 10 минут ұстаңыз. Желатинді шарап пен қайнаған суға сұйылтыңыз, оны қайнатыңыз. Қызанақты електен сүртіңіз және алынған целлюлоза мөлшерін өлшеңіз. Көлемді 500 г дейін жеткізу үшін су қосыңыз, дәміне қарай қант, тұз және бұрыш қосыңыз. Содан кейін араластыра отырып, ісінген желатинді қосыңыз. Желатин толығымен ерігенше араластырыңыз. Қоспаны салқындатып, балмұздақ жасаушыларға немесе кішкене табақтарға құйыңыз, оларды шамамен үштен біріне толтырыңыз. Қоюлау үшін қалдырыңыз. Ірімшікті пиязбен бірге қосыңыз. Қызанақ қалыңдатылған кезде, әр бөлігін ірімшік-пияз қоспасымен жабыңыз. Қызмет көрсетер алдында муссты сәл салқындатыңыз. Сұр нанмен бірге қызмет етіңіз.