Асқабақтағы ботқа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Орташа мөлшердегі асқабақтың үстіңгі бөлігін кесіп тастаймыз, ішіндегісін қасықпен алып тастаймыз, қабырғаларын жақсылап тазалаймыз. Алынған асқабақтың "ыдысына" таза жуылған күрішті (тары, арпа және т.б.), өрікті немесе туралған сәбізді кәстрөлдің жартысына дейін құйыңыз. Кесілген қақпақпен жабыңыз, пешке 200 вт температурада салыңыз. Пісіру процесінде аздап сүт немесе кілегей қосыңыз. Егер асқабақ сулы болса, оны толтырудың қажеті жоқ. Асқабақты ботқамен бірге кесеміз. Дәміне қарай қант.