Асқабақтан жасалған кәмпиттер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Кішкене төртбұрышты кесектерге кесілген асқабақты әк суында ұстаймыз (қытырлақ болу үшін), суық сумен жақсылап шайып, шаншып, табаға салып, 1 кг қант пен 4 кесе салқын су қосамыз. Біз суды жартылай қайнатқанда және қант сиропқа айналғанда отқа қоямыз, 8-10 сағатқа қоямыз, сосын дайын болғанға дейін қайтадан қайнатамыз, асқабақтың бөліктерін шанышқымен алып, табаққа саламыз. Асқабақтың бөліктері оңай кәмпиттеледі, кептіріледі, оларды қантпен себуге болады. Дәмі үшін лимон немесе ананас эссенциясын қосуға болады.