Қырыққабат пуговинский
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бір түйір ақ қырыққабат, ірі қызылша, бір түйір ыстық қызыл бұрыш, сарымсақтың үлкен басы, балдыркөк шоғыры, тұз, сірке суы. Қырыққабаттың басын 6-8 бөлікке, қызылшаны тілімдерге кесіңіз. Сарымсақты тазалаңыз, тілімдерге бөліңіз. Балдыркөк жапырақтарын кесектерге кесіңіз, жапырақты толығымен қалдырыңыз. Жанып тұрған бұрышты ұзына бойына екі жартыға бөліңіз. Барлығын керамикалық бөшкеге қабаттарға салыңыз: қырыққабат, қызылша, балдыркөк, сарымсақ. Қайнаған тұзды ерітінді құйыңыз (дәміне қарай сірке суын қосып, бір литр суға 1 ас қасық тұз мөлшерінде) сондықтан ол тек көкөністерді жабады. Үстіне кішкене тәрелкені салыңызкүңгірт. Екі күннен кейін тағам пайдалануға дайын болады.