Ашытылған сарымсақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сарымсақты бөлме температурасында екі апта бойы қалдыру керек, содан кейін жертөлеге шығару керек. Сарымсақ тамыр қабығынан және қабығынан тазартылады, жуылады және үш-төрт сағат суда тұрғаннан кейін ағын сумен шайылады. Енді бастарды банкаларға салып, бұрын қайнатылған және сүзілген суық тұзды ерітіндімен толтыру қалады. 10 кг сарымсақ үшін 6 литр судан, 300 г тұздан және 300 г сірке суынан тұзды ерітінді алынады. Тұздалған қиярды хош иісті ету үшін, аскөк шоғырын сабақтарымен және гүлшоғырларымен бірге үстіне қоюдың мағынасы бар.