Қой етінен жасалған пастрама
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қой еті-10 кг, тұз-300 г, сарымсақ-15 г, ұнтақталған қызыл бұрыш - 10 г, ұнтақталған қара бұрыш - 10 г, кориандр - 10 г. Жаңа піскен, жақсы салқындатылған етті сүйектен бөліп, бөліктерге бөліңіз. Майлы етті артқы жағынан жолақтарға кесіңіз, оларды бірнеше жерден (көлденеңінен) кесіңіз. Тұзды барлық дәмдеуіштерді қосып, жылы суда (1 л) сұйылтыңыз, алынған тұзды салқындатыңыз. Еттің әрбір бөлігін тұзды ерітіндіге салып, қыш ыдысқа салып, тұзды ерітіндімен жабыңыз, сонда барлық ет жабылады (қажет болса, көбірек тұзды ерітінді дайындаңыз). Етті тоңазытқышқа (4ш-6ш температурада) 3-5 күнге қойыңыз. Етті тұзды ерітіндімен қанықтыру керек, ол біркелкі ерекше, қызыл түске боялуы керек. мяс ашық түсті дақтар еттің әлі тұздалмағанын білдіреді. Тұздалған етті сызбада кептіру үшін 2 сағатқа іліп қойыңыз, содан кейін 95w-110 ° C температурада 3 сағат бойы ыстаңыз. Пастрама қуырылған күйде (көмірде немесе табада) гоминимен бірге қолданылады.