Ашытылған қызыл қызылша
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тұздықтың құрамы: 10 литр суға - 300 г тұз. Ұсақ және орташа тамыр дақылдарын жуыңыз, тамырлары мен жапырақ қалдықтарын кесіңіз де, бөшкеге немесе басқа кең ауызды ыдысқа қатар-қатар етіп салыңыз. Тұзды ерітіндімен құйыңыз, шеңбер мен қысымды салыңыз, үстіне дәкемен жабыңыз. Бөлме температурасында ашыту процесі 10 - 15 күнге созылады. Барлық уақытта көбікті алып тастаңыз. Ашыту аяқталғаннан кейін бөшкені суық жерге ауыстырыңыз. Ашытылған қызылша винегрет пен бірінші тағамдарды дайындау үшін қолданылады. Тұздық квас ретінде қолданылады.