Тұздықтағы сарымсақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тұзды ерітіндідегі сарымсақ Кішкентай бастары қалыптасқан жас сарымсақты тазалаңыз, шайыңыз, ұзындығы шамамен 2-3 см кесектерге кесіңіз. Содан кейін тұздалған қайнаған суға батырыңыз, саңылаулы қасықпен алыңыз және суық суға салқындатыңыз. Құмыраға салып, сірке суы мен судың тең бөліктерінен жасалған суық тұзды ерітінді құйыңыз. тұз қосыңыз (бір литр сұйықтыққа 1/2 кесе). Салмақпен басыңыз, мықтап жабыңыз және суық жерге қойыңыз. Бір аптадан кейін сарымсақ тұтынуға дайын болады.