Шипекли (қуырылған пирожныйлар)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сары май мен жұмыртқаға иленген ашытқысыз қамырды жұқалап жайып, төртбұрыштап (15х15 см) турайды. Ұсақталған ет төртбұрыштардың ортасына қойылады, бұйым үшбұрышқа бүктеледі, шеттері мықтап қысылады. Қызмет көрсетер алдында терең қуырылады.
Сипаттамасы (тағамдар: Түрікмен) Фаршты дайындау: қой еті мен пиязды ет тартқыштан екі рет өткізеді, су қосады, тұз бен бұрыш қосады. Ұн - 110 г, қой еті - 110 г, пияз - 30 г, жұмыртқа - 1/4 дана., жануарлардың майы - 20 г, май - 5 г, бұрыш, тұз.