Жылдам ашытқы қамыры
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ашытқыны (35 г) бөлме температурасында сумен жауып, аздап қант салып, көтерілуіне қалдырыңыз. 2 кесе сүт, 2 жұмыртқа, 6 шай қасық. қант, 75 г өсімдік майы4 кесе ұнға қамыр илеңіз, ашытқыны құйыңыз. Орамдарды немесе пирогтарды илегеннен кейін бірден кесіп, жылы жерде 1-1,5 сағатқа қалдырыңыз, содан кейін пісіріңіз. Өнімдерді кішкене етіп жасау керектігін және оларды пісіру парағына қашықтықта қою керектігін ескеру қажет, себебі 1,5 сағаттан кейін олар көтеріліп, үлкейеді. Пирогтар дәмді болып шығады, ал дайындау әдісі өте жылдам. 7. 30 грамм ашытқыны жылы тәтті суға сұйылтып, жылы жерге қойыңыз (қалған барлық дайындықтарды жасап жатқанда, олар жақсы болуы керек). 1 бөтелке айран, 150-200 грамм маргарин немесе май, қыздырылған тұз. Ұнтақталған жұмыртқаны (тәтті пирогқа 2 жұмыртқа + 1 стакан қант немесе кез келген басқа пирогқа 2 жұмыртқа + 2-3 ас қасық қант), 1 шай қасық сірке суы қосылған сода мен аздап ұн қосыңыз. араластырыңыз, ашытқы қосыңыз. Содан кейін ұнды біртіндеп қосып, қамыр қолыңызға жабысқанша илеңіз. Тортты кесіп, оны екі сағатқа жылы жерге қойыңыз. Ұнды електен өткізіп, қант пен тұзбен араластырыңыз, май құйыңыз, жұмыртқа мен бұрын сұйылтылған ашытқыны құйыңыз (0,5 стакан суда немесе сүтте). Қамыр илеңіз. 15-20 минутқа қалдырыңыз. Осы уақыт ішінде пісіруге арналған ыдыстарды дайындаңыз - түбін өсімдік майымен аздап майлаңыз. Бұл қамырдан пирогтар мен пирогтар, ірімшіктер мен тоқаштар, тоқаштар мен бел жасауға болады (қамырға бел аз мөлшерде қант қосыңыз). Мұның бәрін пеште пісіруге немесе қуыруға болады. 8. Ұн - 4 кесе, өсімдік майы - 4 ас қасық. л., 1 жұмыртқа, тұз - 0,5 шай қасық., ашытқы - 50 гр., түйіршіктелген қант - 1 ас қасық. л., сүт немесе су - 1 кесе.