Көкөніс пирогы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 250 г сәбіз, 100 г жаңа саңырауқұлақтар, 250 г жаңа пияз, 3 ас қасық сары май, 250 г жасыл бұршақ (бұршақ, майдалап туралған), 1,5 кесе ұн, 100 г май қоспасы, 100 г үгітілген ірімшік, 1 жұмыртқаның сарысы, 1 ұрылған жұмыртқа, ақжелкен бұтағы. Сәбізді дайындаңыз және оны қайнаған тұзды суға 20 минут қайнатыңыз. 1 стаканды сақтай отырып, қайнатпаны төгіп тастаңыз. Саңырауқұлақтарды жуыңыз және кесіңіз. Пиязды аршып, саңырауқұлақтармен бірге сары майға жұмсақ болғанша қуырыңыз. Сәбіз мен туралған бұршақ дәндерін қосыңыз, жақсылап араластырыңыз. 1 ас қасық ұн қосып, жақсылап араластырыңыз да, отқа 2 - 3 минут қоя тұрыңыз. Қайнатылған сәбізден сұйықтықты біртіндеп қосыңыз. Қайнатыңыз, қоспасы қалыңдағанша араластырыңыз. Қоспаны сары маймен майланған пирог табағына салыңыз. Қамырды дайындау: Ұнның қалған бөлігін маймен араластырып, қоспасы нан үгіндісі тәрізді болғанша араластырыңыз. Ірімшік қосып, мұқият араластырыңыз. Қатты қамыр жасау үшін жұмыртқаның сарысы мен жеткілікті мөлшерде су қосыңыз. Қамырды жайып, шеттерін соқыр етіп толтыруды жабыңыз. Қамырдың қалдықтарын белдеулеріне жайып, оларды пирогтың үстіне тор түрінде орналастырыңыз. Жұмыртқамен майлаңыз және тортты пеште 30 минут пісіріңіз. Ақжелкенмен безендіру үшін.