Бәліш ханымдар қыңырлығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Салмасы: 2 банка кондитер, 6 жұмыртқа, 100 г жаңғақ, 1-2 ас қасық. Қасық қант ұнтағы. Қамырды дайындаңыз: үстелге немесе фанераға үйілген ұнды құйыңыз, оған құдық жасаңыз, ашытқыны қантпен, тұзбен суда сұйылтыңыз, қант, еріген сары май/қара өрік / және қаймақ қосыңыз. Қамырды қолыңызбен тезірек илеңіз және көтерілу үшін оны отырғызыңыз. Қамырдан торт жасаңыз, илектеу түйреуішпен жайыңыз және табада ыстық пеште 10-15 минуттан артық емес пісіріңіз. Күйіп қалмас үшін. Торт салқындаған кезде, оның үстіне кондитер/жақсырақ құлпынай/ немесе джем салыңыз. Сіз мұнымен шектеле аласыз, бірақ егер сіз пирогты мерекелік етіп жасағыңыз келсе, жұмыртқаның ағын сыпырғышпен жақсылап шайқаңыз, олар шайқалған ыдысқа бір тамшы май түспеуін қадағалаңыз. Дайын тиіндер - пышным, ұзын, қарлы ақ. Үстіне қант ұнтағын құйыңыз, тез араластырыңыз, пирогқа салыңыз, үстіне туралған жаңғақтарды себіңіз, табада қуырыңыз да, қайтадан 10 минутқа қойыңыз. Ыстық емес пешке. Қабық қалай пайда болады пирог дайын. 500 г ұн, 250 г май ағызу, 150 г қаймақ, 300 г қант, 1,5 ас қасық. Су, 1/2 таяқша ашытқы, дәміне қарай тұз.