Ашытылған сәбіз
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Судың 2 бөлігіне, сірке суының 1 бөлігіне, әр литріне 5 г тұз қосамыз. Біз сәбізді тазалаймыз және жуамыз, ең жақсысы ұсақ және ыдысқа саламыз. Біз әр қатарды балдыркөк жапырақтарымен, ақжелкенмен, лавр жапырақтарымен жабамыз, қара бұрыш дәндерін қосамыз. Қайнаған суға сірке суын құйыңыз. Жоғарыдан біз кішкене қысыммен ағаш шеңбермен жабамыз. Ашытудың алғашқы күндерінде бетінде көбік пайда болады, оны алып тастау керек, ал шеңбер мен қысымды мезгіл-мезгіл жаңа, таза тұз ерітіндісімен жуу керек. 10 - 15 күннен кейін ашыту аяқталады, содан кейін бөшкелер тұзды ерітіндімен толтырылады, тығындалады және суыққа (Мұздыққа) қойылады.