Шалғамнан жасалған салат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Біз 3 кг 100 г шалғам, 800 г пияз, 90 г ақжелкен, 80 г тұз, 200 г сірке суын 6% немесе таза қызыл қарақат шырынын, 300 г күнбағыс майын, 200 г ащы бұрыш. Осы мөлшерден 10 банка консервілерге арналған өнімдер алынады (банкалардың сыйымдылығы 0,5 л). Біз жаңа шалғамды жуамыз, ұштарын кесеміз, табақтарға кесеміз. Жасыл пияз мен ақжелкенді ұсақтап тураңыз. Өсімдік майын 120-130ш дейін 10-12 минут қыздырамыз және салқындатамыз, туралған өнімдерді табаға салып, жақсылап араластырамыз. Эмальданған табаға қажетті мөлшерде су құйып, қыздырып, тұз бен ащы бұрыш қосамыз, қоспаны 10 минут қайнатамыз, 60-70ш дейін сәл суытып қоямыз, содан кейін ас сірке суын қосамыз. Дайындалған банкалардың түбіне (күйдірілген, таза, құрғақ) қыздырылған майды 3 ас қасықтан құйыңыз. қасықтар, содан кейін біз өсімдік қоспасын салып, бәрін дайындалған құмырамен толтырамыз, қақпақтармен жабамыз және 15-20 минут зарарсыздандырамыз.