Қуырылған картоп қосылған кастрюль
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты35 минут
Өнімдер ӨНІМДЕР 5 картоп терең қуыруға арналған өсімдік майы 4 жұмыртқа 3 ас қасық су 1 кг ұнтақталған сиыр еті 1 ұсақ үгітілген пияз 1/2 шай қасық ет сорпасының ұнтағы 2 түйір ұсақталған сарымсақ 1/4 шай қасық үгітілген мускат жаңғағы ұнтақталған қалампырдың шөкімі дәміне қарай тұз 27х20 өлшемді тікбұрышты пісіру парағы
Сипаттамасы ДАЙЫНДАУ ӘДІСІ 1. Пешті орташа температураға дейін қыздырамыз. 2. Біз картопты тазалап, ұзын жіңішке тілімдерге кесеміз. 3. Майды терең табада қыздырамыз да, ондағы картопты қызарғанша қуырамыз. Артық майды кетіру үшін қағаз сүлгімен жайыңыз. 4. Қуырылған картопты науаның түбіне саламыз. 5. 1 жұмыртқаны 3 қасық сумен және бір шымшым тұзбен ұрып, қоспаны картоптың үстіне құйыңыз. 6. Үлкен ыдыста ет, 3 жұмыртқа, сорпа ұнтағы, сарымсақ, мускат жаңғағы мен қалампырды араластырамыз. Алынған біртекті масса пісіру парағындағы картоп қабатына жайылады. 7. Қалған жұмыртқаны жақсылап шайқаңыз және тартылған етті үстіне майлаңыз. 35 минут пісіреміз.