Түсті қырыққабат пен картоп қосылған кәстрөл
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер қырыққабатты қайнату үшін қайнаған суға 4 бөлікке кесілген 2 кішкене гүлді қырыққабат 1 картоп 2 банка майлы сүзбе (500 г) 50 г ұсақталған ірімшік 4 ұрылған жұмыртқа 1/2 кесе өте ұсақ туралған жасыл ақжелкен 1/2 шай қасық ұнтақталған зире 1/4 шай қасық үгітілген мускат жаңғағы дәміне қарай бір шымшым тұз қара бұрыш 25 г салқындатылған сары май, кішкене текшелерге кесілген өлшемі 25х20 см тікбұрышты пісіру парағы
Сипаттамасы ДАЙЫНДАУ ӘДІСІ 1. Пешті орташа температураға дейін қыздырамыз. 2. Гүлді қырыққабаттың төрттен бір бөлігін кастрюльге салыңыз да, оны қайнаған сумен күйдіріңіз. Қақпақпен жабыңыз және 10 минутқа қалдырыңыз. Біз суды шығарамыз және қырыққабатты текшелерге кесеміз. 3. Картопты "формасында" қайнатыңыз, қабығын аршып, илеңіз. 4. Қырыққабатты үлкен ыдысқа салыңыз, картоп пюресі, сүзбе, ірімшік, жұмыртқа, ақжелкен, зире мен мускат жаңғағын қосыңыз. Жақсылап араластырыңыз, тұз бен бұрыш қосып, қайтадан араластырыңыз. 5. Пісіру парағын майлап, қоспаны жайыңыз. 6. Үстіне сары май текшелерін жайып, кастрюль алтын қоңыр қабықпен жабылғанша 50 минут (немесе дайын болғанға дейін) пісіріңіз. ӨНІМДЕР