Асқабақ қосылған картоп
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Ыдысты алыңыз, ірімшіктің қатаюын күтіңіз және өткір пышақпен бөліктерге бөліңіз. Ыдыстың құрылымын сақтауға тырысып, кең шпательмен қызмет етіңіз. Асқабақ пен картоптың арақатынасы әр түрлі болуы мүмкін - 1: 1-ден 1: 5-ке дейін. Пюре дәміне қарай құрғақ болып көрінбейінше қаймақ қосыңыз. Орташа алғанда, үлкен табаға 2 кесеге дейін кетеді. Бұл көлем үшін 3-6 ас қасық майдалап туралған шөптерді (ақжелкен, аскөк және т.б.) және бірнеше шай қасық әр түрлі дәмдеуіштерді (соның ішінде "Орбита", "Хоп-Сунели" және т.б.) алу жеткілікті. .). Ірімшікті көбірек құюға болады, бірақ 7-8 мм-ден жоғары қабат қатайғаннан кейін "Резеңкеге" айналатынын ескеру қажет. Ірімшіктің өзі тұзды болғандықтан, пюрені арнайы тұздаудың қажеті жоқ.
Сипаттамасы Асқабақтың қабығын аршып, текшелерге кесіңіз де, аздап суға пісіру үшін қойыңыз. Картопты да қысымды пеште отқа салыңыз. Дайын болғанға дейін пісіріңіз. Осы уақыт ішінде пешті қосыңыз, ірімшікті үккіштен өткізіңіз, шөптерді шайыңыз және майдалап тураңыз, дәмдеуіштерді дайындаңыз. Пісірілген асқабақты кең кастрюльге немесе ыдысқа салыңыз. Тазартылған картопты да сол жерге салыңыз. Қаймақ қосып, картопты асқабақпен бірге ұсақтаңыз. Шөптерді, дәмдеуіштерді қосып, жақсылап араластырыңыз. Қыздырылған табаға бір шай қасық еріген сары майды салып, түбін және бүйірлерін майлаңыз. Пюрені табаға салыңыз, қасықпен тегістеңіз және үстіне ірімшік себіңіз. Пеште ірімшік ерігенше пісіріңіз. асқабақ 500 г. картоп 500 г. ірімшік 200-250 г. қаймақ 1,5-2 кесе жасыл дәмдеуіштер