Балық карри
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 4 порция үшін 300 гр ақ қырыққабат 800 мл кокос сүті (2 банка) 500 гр теңіз басы филесі 1 ас қасық.л чили пастасы 2 жұмыртқа 4 ас қасық.л балық соусы 1 қызыл паприка 1/2 шай қасық. крахмал Балықты шамамен 2 см жолақтарға кесіңіз. 6 ас қасық кокос сүтін бөліп, бір жаққа қойыңыз. Кокос сүтін, чили пастасын және балық соусын араластырыңыз. Жұмыртқаны шайқаңыз және тұздыққа қосыңыз. Балықты араластырыңыз. Қырыққабатты ұсақтап турап, кастрюльге арналған ыдыстың түбіне салыңыз. Оған балық массасын таратып, пеште орташа деңгейде 200С температурада 30 минут пісіріңіз. Осы уақытта кесектерсіз 6 ас қасық кокос сүтін крахмалмен араластырыңыз және кастрюльге қайнатыңыз. Паприканы жолақтарға кесіңіз. Кәстрөлді паприка себіңіз, үстіне қоюландырылған кокос сүтін құйыңыз және үстелге қызмет етіңіз.