Ақ Рождестволық күркетауық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 8 адамға салмағы 3 кг 1 күркетауық, 30 г сары май, 30 г ұн, 20 г қаймақ, 1 сарысы, жарты лимон шырыны, дәмдеуіштер, трюфель қабығы
Сипаттамасы (тағамдар: француз) сорпа үшін: 2 литр су, 2 қалампыр қосылған 1 үлкен пияз, 2 лавр жапырағы, дәмдеуіштер, 2 сәбіз, ірі тұз, бұрыш бұршағы. Күркетауықты қақпағы бар төмен кастрюльге салыңыз. Үстіне суық сорпаны құйыңыз. Қайнатыңыз және қажет болған жағдайда көбікті алыңыз. Қақпақты жабыңыз және бір жарым сағат бойы пісіруге қалдырыңыз. Пісіру аяқталғаннан кейін екі минуттан кейін ұн мен майдан ақ тұздықты дайындаңыз, 30 мл сорпаны сұйылтыңыз және үнемі араластыра отырып, баяу отта 5 минут пісіріңіз. Дәмдеуіштерді қосуға болады. Күркетауықты бөлек пісірілген күріштің үстіне қойыңыз, жылы ұстаңыз. Қаймақты сарысы мен лимон шырынын араластырыңыз, қайнатуды тоқтатпай ақ тұздықты қосыңыз. Тұздықты күркетауықтың үстіне құйыңыз, туралған дәмдеуіштерге немесе трюфель қабығына себіңіз.