Лимон майонезіндегі лосось
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер 4 дана лосось (әрқайсысының салмағы шамамен 250 г), 1 лимон, 2 ас қасық ақ шарап, 2 ас қасық шарап сірке суы, 1 лавр жапырағы, 3 қара бұрыш. 3 жұмыртқаның сарысы,150 г сары май, дәміне қарай шөптер.
Сипаттамасы Шарап, сірке суы мен лавр жапырағын бір ыдысқа араластырыңыз. 1000 қуат деңгейінде пешке 3 минутқа қойыңыз. Содан кейін ыдыстың ішіндегісін сүзіп, бір жаққа қойыңыз. Балық кесектерін табаққа салыңыз, сонда олардың қалың бөліктері оның шеттеріне таралады. Балықты лимон шырынын себіңіз, пластикалық пленкамен жабыңыз. 1000 қуат деңгейінде 6-8 минут пісіріңіз. Содан кейін сұйықтықты бөлек ыдысқа төгіп тастаңыз. Сарысын балықтан алынған сұйықтықпен араластырыңыз, сірке суы мен лавр жапырағы қосылған шарап құйыңыз, туралған көк қосыңыз. Алынған қоспаны пешке бірдей қуат деңгейінде 1 минутқа қойыңыз. Майды жұмсарғанша 30 - 60 секунд қыздырыңыз және сарысы қоспасымен тез шайқаңыз, содан кейін пешке 1000 қуат деңгейінде 20- 30 секундқа қойыңыз, әр 10 секунд сайын шайқаңыз. Алынған тұздықты лососьдің үстіне құйыңыз.