Саңырауқұлақтармен бұқтырылған тауықтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 тауық еті, 1-2 сәбіз, 6-8 ақ немесе басқа саңырауқұлақтар, 4 ас қасық. май қасықтары: дәміне қарай жасыл ақжелкен мен тұз.
Сипаттамасы Дайындалған тауықты бөліктерге, тұзға бөліңіз. Жуылған саңырауқұлақтарды, қабығынан тазартылған сәбізді ұсақтап турап, қайнаған сумен күйдіріңіз. Керамикалық ыдыстарға әрқайсысына бір ас қасық май, тауық етінің бөліктерін, саңырауқұлақтарды, сәбізді, үстіне тағы 1/2 ас қасық май құйып, қақпағын жауып, пешке салыңыз. Жарты сағаттан кейін туралған көк қосыңыз, араластырыңыз және дайын болғанға дейін қақпақ астында қайнатыңыз.