Бұқтырылған қияр
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 5 - 6 жаңа піскен немесе маринадталған қияр, 1 пияз, 1/2 қасық ұн,1/2 кесе қаймақ, 1 кесе сорпа.
Сипаттамасы Пиязды жарты сақинаға кесіңіз де, терең табада майға алтын түске дейін қуырыңыз. Қиярды қабығынан аршып, тілімдерге бөліп, пияз қосылған табаға салыңыз да, жұмсарғанша қуырыңыз. Жаңа піскен қиярды тұздау керек. Содан кейін бәрін сары майға қуырылған ұнмен араластырыңыз, бір стақан сорпа, қаймақ қосып, дайын болғанға дейін қақпақ астында қайнатыңыз. Бұқтырылған қиярды қуырылған сиыр мен қой етіне гарнир ретінде беріңіз. Егер қой еті майлы болса, қаймақсыз жасаған дұрыс.