Бес бұрыштағы шошқа еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Шошқа етінің бөліктерін бес бұрыш пен тұз қоспасымен сүртеміз. Егер дайын қоспасы болмаса, онда қара, ақ, хош иісті бұрыш пен кориандрді ұнтақпен ұсақтаңыз, бірақ ұнтаққа дейін емес, тұтас бөліктері көрінетін етіп аздап қызыл бұрыш қосыңыз. Егер уақыт болса, онда етті жатуға рұқсат етіңіз, егер жоқ болса, онда дереу табаға салып, әр жағынан 2-3 минут қуырыңыз. Содан кейін кетчупты (макарон) және қаймақты тең бөліктерге тікелей етке қосып, араластырыңыз да, қуырыңыз - олардағы етті қайнатыңыз (қақпағын жаппай) тағы 5-7 минут. Хош иісті сары маймен (жасыл, сарымсақ, сүзбе) және көкөністермен бірге қызмет етіңіз. Бізде шошқа етінің қалдықтары жиі сатылады, кейде мен бұл кесектерді осындай тұздықта жасаймын, сонымен қатар дәмді. Егер шошқа еті майлы болса, онда қаймақтың орнына мен табиғи йогурт немесе жақсы айран аламын.