Бандикуттық қоян
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қоян 800 грамм, 300 грамм майлы қаймақ, зәйтүн майы, жарты бас пияз, 300 грамм аршылған шампиньон саңырауқұлағы, дәмдеуіш, сарымсақ 1 түйір, 1 қызанақ, аздап шафран, 50-70 грамм езілген жаңғақ, 1 ас қасық лайықты коньяк.
Сипаттамасы Қоянды аршып, ішін аршып, салқын сумен шайып, зәйтүн майына лайықты кесектерге кесіп, аздап қызарғанша орташа отта қуырып, аздап су құйыңыз. , (қоян үштен бір бөлігін сумен жабуы керек еді, өйткені сорпа одан шығады). Қоян қайнатылған кезде оны кең кастрюльге құйыңыз, сорпаны ағызып, қоян онымен жабылуы үшін су қосыңыз. Баяу отта шамамен 50 минут қайнатыңыз. Осы уақытта шампиньондарды пиязбен орташа қуырылғанға дейін қуырыңыз, содан кейін кеміргішке құйыңыз да, сол жерге қаймақ құйыңыз. Сұйықтықтың мөлшерін бақылай отырып, тағы 15-20 минут қайнатыңыз (ең дұрысы, тіс пастасы тәрізді тұздықтың қалыңдығына қол жеткізу керек). Түсі үшін бір шымшым шафран мен 50 грамм коньяк қосып, қоян жұмсарғанша күтіңіз! Киндзамен бөлек сарымсақты турап, сол жерге үгітілген жаңғақ құйыңыз, бұл табаққа себілуі керек.