Құстардың ұя салатын салаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 0,5 кг гүлді қырыққабат, 300 г жасыл бұршақ, 400 г сиыр еті, 2 тік жұмыртқа, 100 г ірімшік, 2 пияз, майонез, тұз, дәміне қарай ұнтақталған бұрыш.
Сипаттамасы Жаңа піскен көкөністер маусымында дәмді және ерекше көрінетін салат жасауға әбден болады. Түсті қырыққабатты тұзды суға толығымен дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Суды төгіп тастаңыз, гүлшоғырларды ұнға салып, пішінін жоғалтпауға тырысып, алтын қоңырға дейін қуырыңыз. Бұршақтардың жасыл бүршіктерін жолақтардан босатып, тұзды суға жұмсақ болғанша қайнатыңыз, сүзіп алыңыз, өсімдік майына аздап қуырыңыз. Етті ұсақ жолақтарға кесіңіз, дайын болғанға дейін қуырыңыз. Пиязды жолақтарға кесіңіз, қуырыңыз, майды ағызыңыз. Ірімшікті ұсақ үккіштен өткізіңіз. Үлкен дөңгелек жалпақ табақтың түбіне жасыл бұршақ қабатын салыңыз. Бұршақтардың үстіне қырыққабат гүлшоғырын аяқтарын ыдыстың ортасына қаратып салыңыз. Қырыққабатта * қуырылған ет, 2-3 сантиметр шетінен шегініп. Бұл *ұя* болып шықты. Қуырылған пияздың қабатын салыңыз. Жұмыртқаларды көлденеңінен екіге бөліп, етке тілімдерін төмен қаратып салыңыз. *Ұя* үгітілген ірімшікпен молынан себіңіз. Өйткені тағам өте әсерлі көрініске ие, оны майонезсіз үстелге қоюға болады, және сіздің жұмысыңыздың барлығын бағалай отырып, үстіне жомарт тұздық құйыңыз.