Жаңа саңырауқұлақтар мен балықтан жасалған сорпа пюресі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 0,5 кг балық үшін: қайнатылған порчини саңырауқұлақтары немесе шампиньондар - 1 кесе, пияз - 1 дана, ақжелкен тамыры - 1 дана, ұн - 2 ас қасық. қасықтар, май - 2 ас қасық. қасықтар, сүт - 1/2 кесе, сарысы - 1 дана, дәміне қарай тұз. Балықты сүйексіз филе етіп турайды, рұқсат береді және ет тартқыштан екі рет өткізеді. Саңырауқұлақтар сұрыпталады, жуылады, рұқсат етіледі және аяқтары қақпақтардан бөлінеді. Аяқтар ет тартқыштан өткізіледі, пиязбен, тамырмен бірге сары майға қуырылады, ал қақпақтар жұқа тілімдерге немесе жолақтарға кесіледі. Ұсақталған балық, саңырауқұлақтар мен көкөністер біріктіріліп, балық сорпасымен сұйылтылады (Егер саңырауқұлақтың қайнатпасы жеңіл болып шықса, онда оның бір бөлігі сорпаға қосылуы мүмкін), ақ тұздық қосылып, сорпа 5-7 минут қайнатылады. Қызмет көрсету кезінде саңырауқұлақтарды сорпа табағына салады, жұмыртқа-сүт қоспасымен дәмделген сорпаны құйып, сары майдың бір бөлігін қосады. Жұмыртқа-сүт қоспасын дайындау үшін жұмыртқаның сарысын жақсылап езіп, ыстық сүтті біртіндеп құйып, су ваннасында (Ыстық суы бар кастрюльде) қоюланғанша (яғни шамамен 80-85 С температураға дейін) қыздырады. Жұмыртқа-сүт қоспасын қайнатуға болмайды, өйткені жұмыртқалар ұйып, түйіршіктер пайда болады. Кез келген жағдайда жұмыртқа-сүт қоспасын қыздырғаннан кейін сүзіп алу керек