Сарымсақ пен крутон қосылған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Бидай наны - 100 г, жұмыртқа - 2 дана, сарымсақ, зәйтүн майы - 40 г, сорпа - 1 л, дәміне қарай тұз, ұнтақталған бұрыш. Сарымсақты түсі өзгермейтіндей және жұмсақ болатындай етіп турап, қуырыңыз, содан кейін сорпаға қосып, тұз, бұрыш қосып, 10 минут қайнатыңыз. Сорпаны сүзіп алыңыз, сарымсақты електен сүртіңіз және сорпамен біріктіріңіз. Сарысын шайқаңыз, ыстық сорпаның бір бөлігін араластыра отырып, оларға құйыңыз, содан кейін сорпаның қалған бөлігімен біріктіріңіз, жақсылап араластырыңыз және қайнатпай қыздырыңыз. Нан кесектерін құрғатыңыз, үстіне қуырылған ақуыздарды салыңыз, табақтарға жайыңыз және сорпаның үстіне құйыңыз.