Баклажаннан жасыл уылдырық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг. Баялды, 200 г. Тәтті бұрыш, 200 г. Қызыл қызанақ, 1 бас сарымсақ, аскөк және ақжелкен, тұз, сірке суы және өсімдік майы. Жаңа піскен, қара баклажандарды таңдап, оларды пеште пісіріңіз, содан кейін қабығын аршыңыз. Бұрышты да пісіріңіз, тазартылған сарымсақты ерітіндіге ұсақтаңыз, май қосыңыз. Баклажандарды, бұрыш пен қызанақты біріктіріңіз, қоспаны бірге ұсақтаңыз. Дәміне қарай тұз бен бұрыш. Паста тәрізді масса алынады, оны сірке суымен немесе лимон қышқылымен қышқылдандырып, шөптермен безендіру керек.