Тәтті литва сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Қара өрік 40 немесе жаңа піскен алма 150, немесе жаңа қара өрік 60, қант 25, лимон қышқылы 0,3, даршын 0,3, су 205, тұшпара үшін: бидай ұны 25, қант 1, жұмыртқа 1/7 дана., тұз, қаймақ 15.
Сипаттамасы Қайнаған суға қант, жуылған қара өрік салып, қайнатады. Дайын болғанға дейін 10 минут бұрын үгітілген тұшпара қатты қамырдан, содан кейін даршын мен лимон қышқылынан енгізіледі. Қаймақпен бірге беріледі. Сорпаны жаңа алмадан немесе қара өріктен дайындауға болады. Бұл жағдайда лимон қышқылы төселмейді, ал қант мөлшері 5 г-ға артады.