Жүзім жапырақтары бар Толма Ереванская
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қой еті 170, күріш 20, пияз 20, шөптер 15, қара бұрыш, жүзім жапырақтары (жаңа піскен немесе ашытылған) 120, сарымсақ 0,3, Матзони 50, тұз.
Сипаттамасы Жас қой етінен, күріштен, майдалап туралған пияздан, шөптерден, бұрыштан тартылған ет пісіріліп, дайындалған жүзім жапырақтарына оралып, өнімдерге шұжық пішінін береді. Сүйектен шыққан сүйектер кастрөлдің түбіне қойылады, толма үстіне тығыз қойылады, аздап сорпа қосылады және дайын болғанға дейін қақпақтың астына қойылады. Тұз және сарымсақ қосылған Матзони бөлек беріледі.