Каурма хингал (Гарнирмен бірге ет)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
![Основное фото](https://mealy.kz/mealy-recipe-logos/recipe-28-1.webp)
Өнімдер Қой еті 220, ұн 70, пияз 50, еріген сары май 40, лимон қышқылы 0,3, матзони 50, сарымсақ 0,5, ірімшік 25, даршын 0,1, шөптер (Кинза) 15, ұнтақталған бұрыш 0,1, жұмыртқа 1/6 дана., тұз.
Сипаттамасы Қойды салмағы 25-30 г кесектерге бөліп, бұрыш, тұздап, қуырады. Содан кейін қуырылған пиязды, лимон қышқылын, аздап сорпаны қосып, дайын болғанға дейін қақпақ астында қайнатыңыз. Ұннан, жұмыртқадан, тұздан және судан қатты қамыр дайындалады, қалыңдығы 1 мм-ге дейін қабатқа жайылады және ромбтарға кесіледі. Ромбтарды тұзды суға қайнатқаннан кейін оларды дуршлагқа салып, маймен дәмдейді. Қызмет көрсету кезінде ет гауһар тастармен безендіріліп, үгітілген ірімшікке себіледі. Сарымсақ пен даршын қосылған матзони бөлек беріледі.