Тұздықтағы балық (Нигерия)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Балық филесі 250, ұн 25, сірке суы (9%) 100, су 100, пияз 50, қара бұрыш 2, лавр 0,1, карри ұнтағы 2, өсімдік майы 30, тұз.
Сипаттамасы Теңіз балықтарының филесі қалыңдығы 2 см кесектерге кесіледі, тұздалады, ұнға оралады және терең қуырылады. Сірке суын жартысына дейін сумен сұйылтады, бұрыш бұршағын, лавр жапырағын, сақиналарға туралған пиязды салып, пияз жұмсарғанша қайнатады. "Карри" ұнтағы сірке суымен сұйылтылады, қайнаған тұздыққа құйылады және тағы 2 минут қайнатылады. Тұздықпен жабылған балықты тоңазытқышта бір күн ұстайды.