Жұмыртқа мен жаңа піскен қияр қосылған тұздық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 3% сірке суы - 100 г, өсімдік майы - 50 г, жаңа піскен қияр - 30 г, жұмыртқа - 2 дана., тұз, қант және ұнтақталған қара бұрыш - дәміне қарай
Сипаттамасы Қайнатылған жұмыртқаның сарысын аздап тұз бен қантпен езіп, сірке суымен сұйылтып, өсімдік майымен араластырады. Жұмыртқаның Белки мен жаңа піскен қиярды ұсақтап турап, тұздыққа салып, араластырып, дәміне қарай тұз, бұрыш, қант қосады. Тұздыққа 1 ас қасық қосуға болады. майдалап туралған аскөк немесе ақжелкен қасық.