Ірімшіктен жасалған суфле - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кесе үгітілген ірімшік 1,5 кесе сүт соусы 4 жұмыртқа 1 ас қасық сары май
Сипаттамасы Дайындау: Орташа қалыңдықтағы сүт тұздығын дайындаңыз. Ол үшін 2 ас қасық ұнды 2 ас қасық сары маймен қуырыңыз, содан кейін үздіксіз араластыра отырып, оны 2 стакан ыстық сүтпен сұйылтыңыз, дәміне қарай тұз қосып, тағы 5-8 минут қайнатыңыз. Тоңазытқышта тұздықты суытып, оған шикі жұмыртқаның сарысын, 2/3 кесе үгітілген ірімшікті қосып, жақсылап араластырыңыз. Содан кейін жұмыртқаның ағын үлпілдек көбікке ұрып, ақырын араластыра отырып, оларды дайындалған сүт тұздығымен біріктіріңіз. Алынған массаны маймен майланған табаға салыңыз, бетін тегістеңіз, үгітілген ірімшікке себіңіз (1/3 кесе), үстіне еріген сары майды құйып, пеште төрттен бір сағат пісіріңіз. Суфленің үстіңгі қабығы қызарған болуы керек. Пісіргеннен кейін бірден үстелге беріледі.