Бозартма (Бұқтырылған қой еті)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қой еті 330, еріген сары май 30, пияз 50, қызанақ 100, немесе томат пюресі 20, шие өрігі 15, шөптер (кинза, аскөк, жалбыз) 50, лимон 1/6 дана., жаңа қияр 50, ұнтақталған бұрыш 0,1, тұз.
Сипаттамасы Салмағы 50-60 г қой етінің кесектерін майға қуырып, терең ыдысқа салып, туралған пиязды, қызанақты, шие өрігін, дәмдеуіштерді қосып, дайын болғанға дейін аз мөлшерде сорпада бұқтырады. Лимон және жаңа піскен қиярмен бірге беріледі.