Астаналық кекс
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Кекстерді 25-тен 35 минутқа дейін пісіріңіз. 190-200| температурада. Салқындағаннан кейін кекстерді қалыптардан алыңыз, күйдірілген жерлерді пышақпен немесе үккішпен тазалаңыз, қант ұнтағына себіңіз. Жалпы салмағы 600 г болатын кекстер үшін: 1 стакан ұн, 3/4 қырлы кесе түйіршіктелген қант, 3/4 кесе мейіз, 130 г май, 3 жұмыртқа, 1/8 шай қасық тұз, 1/8 шай қасық сода, 1 ас қасық. қасық коньяк, 1 ас қасық. қасық қант ұнтағы. Қаймақ күйіне дейін қыздырылған майды қантпен ұнтақтаңыз, содан кейін массаны ағаш шпатламен шайқаңыз, біртіндеп жұмыртқа, тұз және коньяк қосыңыз. 15-20 минуттан кейін. шайқау, біркелкі араласқан масса пайда болған кезде, мейіз бен ұнды содамен қосып, қамырды тез илеңіз. Дайын қамырды сары маймен майланған және ұн себілген қалыптарға салып, қамырдың бетін тегістеп, пішіндерді науаға салып, олардың арасында бос орындар қалдырыңыз.