Хош иісті тамалалар (негізгі тағамдар)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 6 порция үшін: 30 кептірілген жүгері жапырағы, түні бойы суық суға малынған, 400 г туралған пісірілген тауық. Таңу үшін: 500 г аршылған ұсақ жасыл қызанақ (қабығы жоқ), 0,5 туралған пияз, 12 бұтақ жаңа кориандр, тұз, бұрыш, 1 ас қасық. қасық зәйтүн майы. Қамыр үшін: 2 кесе жүгері ұны, тұз, 2 шай қасық қопсытқыш, 1,5 кесе жылы су, 130 г жұмсартылған шошқа майы, 1,25 кесе жылы ет сорпасы. Таңғышты дайындау үшін жасыл қызанақты кастрюльге салыңыз да, оларды тек жауып тұратындай етіп сумен жабыңыз. 5 минут қайнатыңыз. Сұйықтықты төгіп тастаңыз және сақтаңыз. Миксерде жасыл қызанақты, кориандрді, тұзды, бұрышты араластырыңыз. Қою паста жасау үшін жеткілікті мөлшерде жасыл қызанақ пісіретін сұйықтықты қосыңыз. Майды түбі қалың табада қыздырыңыз да, пиязды 2-3 минут қуырыңыз. Алынған қызанақ пастасын сол жерге салыңыз да, 20 минут қайнатыңыз, қажет болған жағдайда жеткілікті қалың масса алу үшін сұйықтық қосыңыз. Қамырды дайындау үшін жүгері ұнын, тұзды, суды және шошқа майын араластырыңыз, сорпаны біртіндеп араластырыңыз. Пісіру ұнтағын салып, көпіршіктер пайда болғанша және қамырдың бір бөлігі бір стақан суық суда ерімей қалқып кеткенше ағаш қасықпен шайқаңыз. Суға малынған жүгері жапырақтарын төгіп тастаңыз және оларды құрғатыңыз. 2 парақты бір -бірінің үстіне қойып, үстіне 1 ас қасық алынған макарон, 1 ас қасық қамыр, тауықтың кішкене бөлігін және үстіне тағы бір қасық макарон салыңыз. Жапырақтарды ораңыз, бірақ олар мазмұнға тығыз орналаспауы үшін. Тамалдарды бумен пісіргішке салыңыз да, майланған қағазбен жабыңыз. Мықтап жабыңыз және қамыр жеңіл және жұмсақ болғанша 1 1/2 сағат қайнатыңыз. Қалған макарон өнімдерін қыздырып, бөлек қызмет етіңіз. Жасыл қызанақ пастасын томат соусымен алмастыруға болады, ал тауықтың орнына пісірілген шошқа етін, сиыр етін, балықты немесе күркетауықты пайдалануға болады. Егер жүгерінің кептірілген жапырақтары болмаса, олардың үстіне балауыз қағазын қойып, өлшемі 20х20 см болатын 30 шаршы фольга қолданыңыз. Үстіне макарон, қамыр, тауық етін, үстіне тағы да макарон салыңыз. Фольганы ораңыз, бірақ ол мазмұнға тығыз сәйкес келмейтіндей етіп, шеттерін тығыздап, оларды су өткізбейтін етіп жасаңыз.