Бұршақ-негіз (негізгі курстар)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 8 порция үшін қажет: 1/2 кг бұршақ (бұршақ), 2 ас қасық. ет сорпасының қасықтары, 1 кішкене пияз, тұз. Түнде суланған бұршақтарды төгіп тастаңыз және оларды шайыңыз. Үлкен табаға салыңыз, суық сумен жабыңыз және қайнатыңыз. 10 минут қайнатыңыз, содан кейін қақпақты жабыңыз және бұршақтар жұмсақ болғанша баяу отта пісіріңіз (шамамен 3 сағат). Қажет болса, қайнаған су құйыңыз. Ет сорпасын қыздырып, пиязды қызарғанша қуырыңыз. Бұршақтарға салыңыз, тұз себіңіз және 15 минут бойы немесе сұйықтық бұршақтарға сіңгенше баяу отта қайнатыңыз. Дереу қызмет етіңіз немесе тоңазытқышқа салыңыз да, жабық ыдыста тоңазытқышта 2 күн сақтаңыз.