Бұқтырылған жасыл бұршақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Кәстрөлге майдалап туралған көк пиязды салып, өсімдік майын, суды құйып, тұз қосып, қайнатады. Бұршақтар сол жерге түсіріліп, үлкен кесектерге кесіліп, жұмсақ болғанша баяу отта қайнатылады. Содан кейін майдалап туралған сарымсақ түйіршіктері, ақжелкен мен аскөк, суық сумен сұйылтылған ұн және қажет болған жағдайда аздап ыстық су қосылады. Үстіне қызыл қызанақ немесе лимон тілімдері дөңгелектерге салынған. Барлық су буланғанша сөндіріледі. Үстелге салқын түрде қызмет етіңіз. 750 г бұршақ үшін - дәміне қарай 5-6 пияз қауырсыны, 1/2 кесе күнбағыс майы, 1 стакан су, 5-6 түйір сарымсақ, 3 ас қасық ақжелкен мен аскөк, 1 шай қасық ұн, тұз, қызанақ, лимон.