Бұршақ сорпасы (чорба)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Жас бұршақтарды сұрыптағаннан кейін оларды тұздалған қайнаған суға салып, жұмсақ болғанша қайнатады. Пияз мен сарымсақтың қауырсындарын турап, тұздалған майға қуырады. Барлығын біріктіріп, сумен сұйылтылған ұн мен ұнтақталған қызыл бұрыш қосыңыз. Шамамен 10 минут қайнатыңыз, ал оттан шығармас бұрын майдалап туралған жасыл ақжелкен мен қалауыңыз бойынша жалбыз немесе аскөк қосыңыз. Жұмыртқа мен қышқыл сүтпен дәмделген үстелге қызмет етіңіз. 0,5 кг бұршақ үшін - 4-5 қауырсын пияз, 2-3 қауырсын сарымсақ, 4 ас қасық май, 1 ас қасық. қасық ұн, 1 кішкене шоқ ақжелкен, 2 жұмыртқа, 1 стакан сүт, аздап жалбыз немесе аскөк, ұнтақталған қызыл бұрыш және дәміне қарай тұз.