"Саңырауқұлақ" салаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг қызанақ 500 г сүзбе 200 г сары май 5-6 түйір сарымсақ жасыл ақжелкен мен аскөк Сүзбе біртекті масса алынғанша маймен мұқият сүртіледі, ұсақталған сарымсақпен араластырылады, жақсылап тұздалады. Ылғал қолмен масса шыңдары кесілген конус түрінде кесіледі ("Саңырауқұлақтардың аяқтары"). Жалпақ табаққа немесе табаққа майдалап туралған ақжелкен мен аскөк себіліп, саңырауқұлақтардың "аяқтары" жасылға, ал үстіне қызанақтың кесілген шыңдары қойылады. Қызмет көрсетер алдында салатты тоңазытқышта сақтау керек.