Жұмсақ қытырлақ бұршақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Дайындалған бұршақтар қиғаш етіп ұзындығы 5 см кесектерге кесіліп, қыздырылған майға кастрюльге салынады және араластыра отырып, бір минут қуырылады. Су құйылады, тұз салынады және кастрюль қақпақпен жабылады. Бұршақтардың қақпақшалары ашық жасылға айналғанша 3 минут қайнатыңыз, содан кейін қақпақты алыңыз да, ақырын араластыра отырып, тағы 5-6 минут қайнатыңыз. Су буланған кезде бұршақтар жұмсақ қытырлақ болады. 400 г бұршақ үшін: 2 ас қасық. өсімдік майының қасықтары, 1/3 кесе су және бір шай қасық тұз.