Түрік қылыш балық кебабы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты4 минут
Өнімдер Маринадқа арналған ингредиенттерді араластырыңыз. Кең, таяз, металл емес табаққа қылыш балықтарының кесілген бөліктерін бір қабат етіп орналастырыңыз. Тұздықтың үстіне кесектерді біркелкі жабу үшін құйыңыз. Бетін жауып, салқын жерде 4-5 сағатқа қойыңыз, анда-санда бұраңыз.
Сипаттамасы (тағамдар: түрік) 600 г қылыш балық, ені 2,5 см кесектерге кесілген, 200 г макарон, тұзды суға қайнатылған, ақжелкен, лимон тілімдері. Маринад үшін: 4 ас қасық. ас қасық лимон шырыны, 4 ас қасық. зәйтүн майының қасықтары, бір пияздың майдалап туралған қауырсындары, 3 туралған жаңа лавр жапырағы, 1,5 шай қасық паприка, тұз, бұрыш. Лимон тұздығы үшін: 3 ас қасық. зәйтүн майы, лимон шырыны, майдалап туралған жасыл ақжелкеннің қасықтары. Тұздық пен дәмдеуіштерге арналған ингредиенттерді тұз бен бұрышпен араластырыңыз, бір жағына қойыңыз. Грильді немесе бройлерді алдын ала қыздырыңыз. Сары майды пісіру парағында ерітіңіз. Балықты маринадтан алып тастаңыз және 4 шашлыкқа жіп салыңыз. Майды молынан жағып, әр жағын 4 минут қуырыңыз. Макаронға тұздықпен, лимон кесектерімен және ақжелкенмен бірге қызмет етіңіз.