Түрік тіліндегі қылыштан жасалған 6-шы кәуап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты4 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Маринадқа арналған ингредиенттерді араластырыңыз. Ши-рок таяз металл емес табаққа қылыш балықтарының кесілген кесектерін бір әнге салыңыз. Тұздықпен құйыңыз, сонда кесектер біркелкі жабылады. Қақпақпен жабыңыз және салқын жерге 4-5 сағатқа қойыңыз, анда-санда аударыңыз. Тұздық пен припраға арналған ингредиенттерді араластырыңыз -сіз тұз бен бұрыш қосып, бір жағына қойыңыз. Грильді немесе бройлерді алдын ала қыздырыңыз. Сары майды пісіру парағында ерітіңіз. Балықты маринадтан алыңыз да, 4 шашлыкқа жіп салыңыз. Майды молынан жағып, әр жағын 4 минут қуырыңыз. Макаронға тұздықпен, лимон кесектерімен және ақжелкенмен бірге қызмет етіңіз. 1600 г қылыш балық, 2,5 см тіліммен туралған, 200 г макарон, тұзды суға қайнатылған, ақжелкен, лимон тілімдері. Маринад үшін: 4 ас қасық. ас қасық лимон шырыны, 4 ас қасық. зәйтүн майының қасықтары, бір шалоттың майдалап туралған қауырсындары, 3 туралған жаңа піскен лавр жапырағы, 1,5 шай қасық папа-рика, тұз, бұрыш. Лимон тұздығы үшін: 3 ас қасық. зәйтүн майының қасықтары, бірдей мөлшерде лимон шырыны, майдалап туралған ақжелкен.