Грек стиліндегі кастрюль
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ұннан, жұмыртқадан, 100 мл судан, 1 шай қасықтан. тұз, серпімді қамыр илеңіз және тоңазытқышқа 30 минутқа қойыңыз. Қамырды жайып жайыңыз. Диаметрі 24 см болатын 6 шеңберді кесіп, тұзды суға 4 минут қайнатыңыз. Көкөністерді текшелерге кесіңіз. Зәйтүндерді екіге бөліңіз. Ақжелкенді турап, жартысын ұсақталған ірімшікпен араластырыңыз. Туралған етті зәйтүн майына қуырыңыз. Дәмдеуіштермен дәмдеңіз және қалған ақжелкенді араластырыңыз. Еріген сары майды сүтпен шайқаңыз. Қамыр табақтарын қоспамен жауып, туралған ет, көкөністер мен ірімшік қабаттарымен кезектесіп, диаметрі 24 см серіппелі табаға салыңыз. Тұмшапеште 175 градус температурада шамамен 40 минут пісіріңіз. 4 порция үшін: 300 г ұн 3 жұмыртқа 5 қызанақ 1 түйір тәтті паприка 1 кішкене цуккини Бұрышпен толтырылған 70 г зәйтүн 200 г ірімшік 1 түйір ақжелкен 2 ас қасық. зәйтүн майының қасықтары 250 г туралған қой тұзы бұрышы 70 г сары май 250 мл сүт