Араб тіліндегі Кус-кус
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бумен пісіруге арналған 1 кг тары немесе ұсақталған бидай, 250 г май, кастрюль алыңыз. Жарманы маймен араластырыңыз, диаметрі 3 - 4 см дөңгелек шарлар жасаңыз. Оларды кастрөлдің жоғарғы жағына бүктеңіз. Төменгі жағына қайнаған су құйып, ең төменгі отқа қойыңыз. 60 - 70 минуттан кейін. шарлар дайын. Ет тұздығы үшін қой еті ең қолайлы, бірақ тауық еті немесе күркетауық етін пайдалануға болады. Етті 4 - 5 см текшелерге кесіңіз, қуырыңыз, аздап су қосып, алынған тұздықта қайнатыңыз. Етпен бірге сәбіз, үрме бұршақ, картоп, цуккини және баклажан бұқтырылады (маринадталған да қолайлы). Тұздық пен шарлар қазірдің өзінде тәрелкеде араласады.