Тартылған ет қосылған шалқан
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 6 - 8 дана репа, 400 г сиыр целлюлозасы, 100 г маргарин, 1 жұмыртқа, 1/2 пияз, 2 тілім ақ нан, 1 ас қасық ұн, бұрыш, тұз, мускат жаңғағы дәміне қарай. Фаршты дайындаңыз: етті ет тартқыштан екі рет айналдырыңыз, оған май, жұмыртқа, суланған нан, қуырылған майдалап туралған пияз қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз. Тартылған ет үлпілдек болып шығуы керек. Шалғамды жуыңыз, жартылай дайын болғанға дейін қайнатыңыз, үстіңгі жағын кесіңіз, ортасын өткір пышақпен немесе қасықпен абайлап алыңыз да, толтырыңыз. Толтырылған шалқанды қақпақтармен жауып, жіппен орап, табаға салыңыз да, аздап су құйып, қақпақ астында дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Шалғам целлюлозасы мен ұннан тұздықты дайындаңыз, оны қызмет етер алдында ыдысқа құйыңыз.