Картоптан жасалған тұшпара 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Картоп 150, қаймақ қамыры, жұмыртқа 1/2 дана., ақ нан үгіндісі 20, ұн 5. қуыруға арналған май 2, тұздық 50, бұрыш, мускат жаңғағы.
Сипаттамасы Картоп массасын тұз, бұрыш және мускат жаңғағымен дәмдеңіз де, қаймақ қамырымен араластырыңыз. Мұның бәрін майланған ыдысқа салыңыз да, суытыңыз. Тұшпараны дайындалған массадан орташа мөлшердегі жұмыртқа түрінде кесіңіз, ұнға нан салыңыз, ұрылған жұмыртқаға сулаңыз және қайтадан ақ нанның үгіндісіне салыңыз. Тұшпараны 170-180 ° C дейін қыздырылған майға (терең қуырылған) қуырыңыз да, артық майды ағызу үшін елекке салыңыз. Қызмет көрсету кезінде ыдысты қағаз майлықпен жауып, үстіне тұшпара салыңыз. Майға қуырылған ақжелкенмен безендіріңіз. Томат тұздығына бөлек қызмет етіңіз.